В съмнения за корупция в някои от министерствата и неясно носене на отговорност за работата на кабинета обвиниха партньорите си от ГЕРБ-СДС в отговор на думите на премиера акад. Николай Денков от по-рано днес. В началото на заседанието на Министерския съвет той даде да се разбере, че не харесва идеята за коалиционно споразумение между двете формации сега.

"Очакваме да чуем от Денков като министър-председател какво всъщност е изпълнено. Непрекъснатите намеци за корупционен багаж намираме за нелепи. Искаме да припомним, че до него стои човек, който все още не е дал ясен отговор на "Чаталджагейт". Има друг министър, в чието министерство, имаше арести за корупция, и още един министър от неговото правителство, който ходи с охрана - така депутатката Деница Сачева отговори от името на ГЕРБ-СДС на премиера акад. Николай Денков, който не хареса предложението за коалиционни споразумение.

Не водим борба за постове и неслучайно не слагаме на първо място регулаторите. Затова и не говорим за делене на постове 50 на 50 или 60 на 40, защото смятаме, ще това е най-малкото недостойно, посочи Сачева.

Ние не виждаме да има крачка напред, която да показва промяна в живота на българските граждани, каза още тя. 

По-рано днес премиерът Николай Денков коментира предложеното от ГЕРБ-СДС предложение за коалиционно споразумение. Той посочи, че то радикално променя приоритетите, набелязани преди 9 месеца. 

"Вместо да продължим с реформите, фокусът се поставя върху министерски кресла и борба за постове. Заявявам ясно, че не приемаме такава подмяна на приоритетите", заяви Денков.