„Рашков пуска предизборни димки. Той не е вътрешен министър, а председател на предизборния щаб на Радев. Настояваме предизборната кампания да бъде битка на идеи и партиите да намерят допирни точки. В противен случай, заради такива като Рашков, ще продължим още месеци да затъваме в тази криза, в която сме в момента”. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ на брифинг в петък.

Той и негови съпартийци за пореден път призоваха да се разследва продажбата на фирма със задължения към хазната от 1,5 млн. лв. от страна на шефа на НАП Румен Спецов. От ГЕРБ настояват за отговори на няколко въпроса: Рашков попитал ли е Спецов кой ще възстанови неизплатените данъчни задължения на продадената компания? Кой и защо е заплашвал Спецов?

„Притесняваме се, че може би новият собственик на тази фирма, след като е разбрал, че тя му е продадена със задължения, е започнал да търси отговори или пък да си иска въпросните 1,5 млн. лв.”, коментира още от ГЕРБ.

Те разкритикуваха и повишаването на цените в енергетиката. „В последните няколко месеца ставаме свидетели на безхаберието в българската енергетика – това е ограбване на гражданите, на бизнеса, на общините. Призоваваме Рашков не да прави PR акции в КЕВР, а да влезе в енергийното министерство”, казаха още от ГЕРБ.

По темата за предстоящия вот 2 в 1 през ноември Тома Биков категорично заяви, че членовете на ГЕРБ ще бъдат инструктирани да не подписват никакви документи, давани им от полицията. А твърденията, че ГЕРБ и ДПС се готвят да купуват гласове, Биков определи като „смешни ченгесарски номера”.