На 10-тият рожден ден на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив с голямо вълнение директорът Недка Петрова благодари на община Пловдив, на дирекция „Социална политика” в лицето на Георги Титюков и Веселина Ботева за подкрепата .

„Това е празникът, който най-много сме очаквали. Благодаря за усилията, затова, че сте такива добри професионалисти”, каза още Петрова като се обърна към лидерът на КП”Кауза Пловдив” Георги Титюков и директорът на дирекция „Социална политика” Веселина Ботева.

През последните години община Пловдив строи качествени детски заведения. Пример затова е ЦДГ "Котаракът в чизми”. Предстои да се реализира проектът за нова детска градина”Чайка”. „Община Пловдив ще продължи да помага на КСУДС да се грижи за деца и семейства в риск, заяви лидерът на КП”Кауза Пловдив” и кандидат за кмет на район” Централен”Георги Титюков.

За 10 години над 4000 деца и семействата им са преминали през КСУДС. Повече от 3000 от тях са подкрепени от Центъра за обществена подкрепа. Над 800 от тях са останали в рождените си семейства, благодарение на предоставените услуги по превенция на изоставянето. Над 70 кандидат-приемни семейства са били оценявани и обучени от екипа, а 40 деца, настанени в приемни семейства са били подкрепени. Децата, жертва на насилие, които са получили подкрепа в ЦОП са над 700. 60 от тях, участвали в съдебни процедури, са били разпитвани в откритата през 2012 г.  „Синя стая“.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg