„Ние спортистите симпатизираме на хората, които искат да направят нещо ново за Пловдив, имат не само желание, но и воля и качества да реформират града ни, Каназирева има дух на победител, тя е нашият избор, защото като спортисти уважаваме честната игра и състезателния дух“, заявиха преди приятелската среща на стадион Пловдив футболисти от отбора на Легендите - футболни ветерани от близкото минало на Пловдив.

Пловдивските футболни легенди излязоха на игрището със сини фланелки с голяма седмица, отпечатана на гърдите им – номера, под който Дани Каназирева и “Съюз за Пловдив“ се явяват на изборите с трите бюлентини - за кмет, за общински съветници и за районни кметове. Футболистите бяха поканили Каназирева да даде начало на играта и да им стиска палци срещу ветераните от Истанбул. „Дани е откровена и директна, казва за управлението на града неща, които другите кандидати премълчават, не се страхува да говори истината направо, без заобиколки“, казаха преди първия съдийски сигнал пловдивските футболисти.

Те преценяват Дани Каназирева като много открита към хората, готова да ги чуе и да се захване с решаването на проблемите без отлагане. Не става дума само за въпроси, свързани със спорта, уточниха те. Ние сме спортисти, но сме най-вече граждани на Пловдив и искаме да общуваме с управленец като нея, бяха категорични известните спортисти. „Вашата покана към мен е огромна чест и аз много ви благодаря за отношението“, подчерта кандидатът за кмет Дани Каназирева. Тя изрази съжалението си, че в пловдивската политика отсъства достойното мъжко поведение, почтената и честна игра.

Джентълменското поведение, ясната позиция и спазването на дадената дума са задължителни и за спорта, и за бизнеса, и за политиката, и в живота изобщо“. Тя твърдо заяви, че страхливи хора не са ни нужни повече. „В наше лице, в екипа на „Съюз за Пловдив“, вие имате пълна подкрепа и уважение, ще срещнете достойно поведение и разбиране“, обърна се към тях Каназирева и им пожела успех в срещата с турския спортен съперник.

Пловдивските легенди извоюваха убедителна победа с 5:1. Като стъпих на едно от най-пловдивските места, почувствах болка, че допуснахме да занемарят по този начин символите и емблемите на града ни. Време е за уважение помежду ни, време е за уважение към града ни, обобщи Дани Каназирева на фона на ръждясалите седалки и разрушени трибуни на стадион „Пловдив“. Според нея, липсата на отношение, на комуникация с хората е довела до помръкването на пловдивските емблеми като стадиона, като тепетата на Пловдив, Стария град, река Марица. Неглижирали сме богатствата на града, които можем да развиваме. Заставам до хората от спорта, до активните пловдивчани, заяви Каназирева и беше категорична, че не приема да платим 70 милиона лева, тоест няколко пъти цената на една спортна зала, а знаковият стадион „Пловдив“ да тъне в забрава, с поникнали по трибуните треви.

Като пловдивчанин, никога няма да допусна подобно нещо. Ще се радвам една жена да покаже достойно поведение, честна игра, бързи темпове на работа и отговорно взимане на решения. Ако екипът ми от „Съюз за Пловдив“ успее, смятам да покажа как мъжки и с ясни позиции може да се работи за нашия град, заяви още Дани Каназирева.

TrafficNews.bg