Фотофиниш за евровота: БСП с една десета пред ГЕРБ, мандатите 6:6

ДПС с двама евродепутати, ВМРО, "Да, България" и "Воля" с по един, сочи прогноза на ЕП
България
Фотофиниш за евровота: БСП с една десета пред ГЕРБ, мандатите 6:6

Задават се най-оспорваните евроизбори досега у нас, ако се вярва на прогнозата на Европейския парламент,  направени според резултатите от проучванията на агенциите "Алфа рисърч" и "Медиана". Данните сочат, че БСП ще спечели с едва една десета, а заедно с ГЕРБ двете водещи партии ще вземат по 6 мандата от общо 17.

Допитването дава 32,8 на сто за червените срещу 32,7 за ГЕРБ.  Останалите политически сили от нашата страна, които се очаква да излъчат евродепутати, са ДПС (2), ВМРО (1), коалиция "Да, България" (1) и "Воля" (1). "Атака", АБВ и НФСБ не събират достатъчно подкрепа.

От втората половина на март у нас се наблюдава спад в подкрепата за ГЕРБ и ДПС и ръст при поддръжката за БСП, сочат представените данни, без да се коментират причините. Според анализатори обаче най-вероятната причина е скандалът с луксозните апартаменти на занижени цени, купувани от политици от управляващата партия.

Проучванията, използвани за пресмятането на прогнозираните места, не са поръчвани от ЕП, използвани са само данни от надеждни източници, отбелязва институцията.

Коментирай

Напишете коментар

Вашите коментари през Trafficnews.bg

3 Коментара
Сортирай по
коментар

Хахахах 00:38, 19.04.2019

Само в мокрите сънища на Корнела и льотчика...

Oтговора0
коментар

Ivan Partov 11:40, 19.04.2019

Човекоподобното писало тези коментари какво шмърка ? Аз не съм за ГЕРБ но и БСП никога вече не трябва да е в властта . Стигат Толкова национални катастрофи

Oтговора0
коментар

Atanas Nemski 16:18, 18.04.2019

Използвани са " надеждни източници"? Райчев и Чревен Кольо ли ?????????????

Oтговора0

Вашият коментар през Facebook