„Няма да има повече корекции на кабинета, който представихме и ще го предложим за гласуване. Променихме състава от първото проектоправителство, тъй като имаше нужда от редакция. Причината е, че Николай Василев бе подбрал част от екипа си, така е в момента и с Пламен Николов”, каза депутатът от ИТН Филип Станев пред Нова ТВ. По думите му разговорите с партиите не бива да бъдат емоционални, а практички.  Вчера преговорите с другите формации не са били за персоните в предложения кабинет, а за политики.

„Имаме съвпадение на 90% с Демократична България за това какво трябва да се направи в тази вече пословична съдебна реформа. Ние не сме ги питали дали искате този или онзи министър. Този кабинет няма да претърпи нова редакция. Ние смятаме, че трябва да има правителство и това е съставът и структурата, който трябва да се избере според нас”, каза Станев. Той допълни, че при всички положения този път предложението на ИТН ще бъде вкарано в пленарната зала, дори да не се знае предварително дали ще има подкрепата на 121 депутата.

„Ще минем цялата конституционна процедура до край , като всичко трябва да се реши в български парламент. Това е демокрацията.  За нас е важно да имаме подкрепата на „Демократична България” и „Изправи се.БГ! Ние идваме”, другите партии не знаем какво ще решат”, каза още Станев.