Слави Трифонов е в чудесно здраве и играе всеки ден баскетбол. Това заяви депутатът от „Има такъв народ“ Филип Станев. Според него това, което се пише в някои медии по отношение на неговото здравословно състояние са грозни лъжи.

Вече е избран и кой ще бъде излъчен за премиер от ИТН. Станев го описа като човек с качествено образование, добър морал, добри намерения и експертиза.

„В преки политически действия не е бил досега, но ще го видите и ще го разпознаете. И съставът на правителството е готов и, ако получим мандата от Румен Радев, премиерът ще го представи и всички ще го видите. Готови сме, чакаме мандата, г-н президент“, каза още Станев пред БТВ.

Относно забуксувалите консултации за парламентарна подкрепа, той заяви:

„Да кажеш, че нямаш претенции за личности в кабинета и после да искаш да посочваш конкретни имена, не е добре. Не три пъти сме предлагали на служебния министър Асен Василев да влезе в кабинета на "Има такъв народ", а е имало три разговора с едно предложение към него. Ние му предложихме нещо, което той отхвърли - той щеше да заеме сериозна позиция в правителството, което предлагахме", коментира Филип Станев. Според него от "Има такъв народ" са били аналитични, а не самокритични, когато са оттеглили кандидата си за премиер Николай Василев: "Настъпиха персонални решения по отношение на Николай Василев и част от екипа, с който той трябваше да работи".

Няма я дългата ръка на ДПС при нас, има я дългата ръка на английското правосъдие към г-н Асен Василев, посочи Станев: "Не сме сядали на маса за преговори с ДПС, запознахме ги с нашите идеи. Диалогът продължи само с хората на Христо Иванов и Мая Манолова за конкретни политики", каза още депутатът от ИТН. Ние оставаме отворени, извинение не чакаме, но очакваме конкретика и прагматика и да си държат на думата. Нашите експерти вече се познават лично, имаме сходни идеи, гледаме в една посока, вратата е отворена, те трябва да решат." Станев още веднъж посочи, че от ИТН няма да правят коалиция, защото думата коалиция е много мръсна в България, а и насила хубост не става.