"Европа ни чува" е слоганът, с които ГЕРБ отива на европейските избори.

"Европа чува хора с ясни послания, хора, които знаят накъде да вървят", заяви Елен Герджиков.

Специално приложение "Кауза" ще има изработено за симпатизантите и членовете на ГЕРБ. То ще показва иницативите на ГЕРБ, както и ще разсейва спекулации. По традицията, самият слоган беше обявен от председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков, които припомни всички слогани от последните избори на партията.

Герджиков показа и предизборните материали на ГЕРБ.

"Европа ни чува, когато показваме видими резултати", отсече зам.-председателят на ГЕРБ.

"Видими резултати за България" беше официалния слоган на партията на вота през 2015 г.

По думите на Цветанов във всеки един слоган досега на партията се е стремяла да покаже политическата сцена.

По време на представянето си Цветанов намекна, че освен със СДС, с които ГЕРБ имат обща листа, както и с Обединените земеделци, които ги подкрепят, ще сключат споразумение и с други субекти.

Обявяването на слогана стана на специално събитие в централата на партията, която беше силно преобразена. Специални екрани зад Цветан Цветанов показваха важни моменти от работата на досегашните евродепутати и еврокомосиаря Мария Габриел. Преминаха и кадри на общини, управлявани от ГЕРБ. Тази година има и редовни местни избори.

На събитието за слогана Цветанов успя да направи и доста подробна ретроспекция на работата на евродепутатите на ГЕРБ, работата по българското председателство, както и собствената си в Евпорол.

"Няма как да не започнем с това, което постигна еврокомисар Мария Габриел - цифрова икономика, знаем колко е сериозно и колко важен ресор тя получи", заяви Цветанов по повод Габриел, която е и водач на листата.

Цветанов премина през успехите на европейската сцена на всички в т.нар. избираема зона на листата - Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Ева Майдел, Асим Адемов, Ивелина Василева, както и на Лиляна Павлова като министър на европредседателството.

"Тук стигаме до това, което успя да направи министър-председателя и да върне диалога за Западните Балкани", не пропусна да спомена Цветанов.

"Вие виждате, че всичко, което беше започнато по време на българското предстедатество продължава", допълни той.