Ернестина Шинова е готова да си дарява всяка една депутатска заплата, ако влезе в парламента. Актирисата е в листата на ВМРО, като сама е избрала едно от последните места.

"Знам какво ще кажат сега: "Не й ли стига, че мъжът й е евродепутат, а сега тя иска да е депутат. Мога да кажа, че този, който гледа на мен само като функция на мъжа ми, е доста по-консервативен от мен. Затова искам да обявя, че ако стана депутат, ще дарявам всяка своя заплата. Мисля, че за 25 г., откакто съм публична личност, съм си извоювала правото да мисля по определен начин и да подкрепя платформа, в която вярвам", каза Шинова пред Нова телевизия и обясни, че темите, към които има интерес са култура, авторско право и екология. 

Тя е категорична, че политическата платформа на ВМРО й приляга.

"Македонците имат право да се определят като каквото пожелаят, но български знамена не трябва да се горят. Подкрепям и факта, че ВМРО се пребори да има допълнителни възнаграждения за всички деца”, добави още актрисата.

Ернестина Шинова заяви, че не е доволна от направеното за хората на изкуството по време на пандемията. По нейните думи би могло да се направи много повече, но не трябвало да се забравя и фактът, че каквото и да се свърши то никога не би било достатъчно.