ДПС ще продължи да подкрепя т.нар. сглобка в политиките, които са по отношение на ЕС и НАТО.

Това заяви пред БНР новоизбраният съпредседател на ДПС Джевдет Чакъров, който застана начело на партията заедно с председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Той отказа да коментира как ще се отразят на ДПС наложените санкции от САЩ по глобалния закон "Магнитски" на съпредседателя на движението и подчерта, че с Пеевски ще работят диалогично и в екип:

"Аз ще отговарям за традиционните структури, за връзката и взаимодействието с либералните партии в Европа и с Либералния интернационал. Освен това и за политиката на добросъседство със съседните страни и добросъседските отношения с Турция".

ДПС има опитни кадри и експерти, а в регулаторите трябва да бъдат хора с експертиза, заяви Чакъров и попита защо те да не участват:

"Трябва да има политически консенсус, да правим най-доброто за гражданите. Нека да не отиваме в крайност. Целта е страната да се развива."

"ДПС като парламентарна партия ще работи за това дневният ред на хората да бъде поставен в центъра на съвременната политика", уточни още Чакъров.

Той подчерта, че ДПС винаги са готови за избори, но отиването на нов вот ще създаде дестабилизация, пише 24 часа.