Два дни отделиха кандадатите за евродепутати от ВМРО Ангел Джамбазки и Александър Сиди за срещи с браншови организации в транспортния бизнес, за да обсъдят техните проблеми. Като основно притеснение компаниите посочиха предложения пакет "Мобилност", който ако бъде приет, най-вероятно ще доведе до фалит на голям брой български транспортни фирми.

"Можем да им помогнем и ще им помогнем като убедим нашите колеги в Европейския парламент да договорят честни и справедливи условия в пакет "Мобилност 1". Да отпаднат дискриминационните предложения - като връщането на камионо празен, принуждаването на шофьорите да почиват извън кабината там, където няма условия за това. Изобщо тези предложения, които са направени, за да фалира българският бизнес", заяви водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

"През последните пет години Ангел Джамбазки беше основният човек, който бранеше интересите на транспортния бранш в Европа. Да се опитаме да спрем европейското лицемерие, което сякаш иска да открадне бизнеса на българските превозвачи", заяви третият в листата Александър Сиди.

Българските превозвачи са категорични, че в следващия европарламент трябва да попаднат хора, които ще бранят националните интереси.

"Основната битка вероятно ще бъде изнесена от Ангел Джамбазки в следващият Европейски парламент", заявиха от браншовите организации.

"Това, което ще направим, е да се преборим за място в транспортна комисия", обясни водачът на листата на ВМРО.

Той допълни, че войводите ще предоставят офис и сътрудник на транспортния бранш в Брюксел, за да могат да работят срещу пакета "Мобилност".
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Спонсорирана публикация.