Две седмици преди изборите за европейски парламент на 26 май кампанията е в разгара си. 25 май е ден за размисъл и агитацията е забранена, така че кандидатите имат време до 24-ти, за да убеждават хората да ги подкрепят.

Партиите обичайно влагат много усилия в две събития в предизборната кампания – откриването и закриването. Финалът обикновено се прави два дни преди вота, но заради националния празник 24 май, те ще трябва да изместят за по-рано.

ГЕРБ залагат на традицията – "Арена Армеец"

ГЕРБ ще заложи на добре изпитаната система и ще направи грандиозно закриване на 19 май, в неделя, в "Арена Армеец". По традиция големите и мащабни събития на партията се правят именно в спортната зала в София. През януари ГЕРБ представи кандидатът на ЕНП за председател на Европейската комисия Манфред Вебер именно там.

БСП още умуват, обмислят Бургас и Плевен

БСП още не са решили как ще закрият предизборната си кампания. За момента обаче червените обмислят два варианта – и двата са извън София. Вероятната дата е ден след ГЕРБ – 20 май, а градовете, на които се спират към момента са Плевен и Бургас.

ДПС обикалят страната, къде ще спре лъча

По традиция ДПС обикаля страната на лъчове, като в централния лъч е председателят и водач на листата на движението за европейските избори Мустафа Карадайъ. Тази система е отдавна изпробвана, а вероятно последната точка за обиколката ще бъде емблематичният за ДПС град Кърджали. От партията обаче за момента обясняват, че не са решили как точно ще закрият.

ВМРО с концерт за финал

ВМРО ще заложи на концерт за закриване на кампанията си. Той ще бъде на 23 април в Елин Пелин. "Да се хванем на хорото" с участието на Илия Луков обикаля страната още отпреди кампанията. Под звуците на същата патриотична музика войводите откриха кампанията си навръх Великден.

Сините в Европейската столица на културатата

Демократична България ще заложи на Европейската столица на културата Пловдив за последното си събитие. На 22 май в Пловдив десните ще сложат точка на кампанията си с концерт на Д2. С подобно събитие, но в София, те откриха кампанията си.