ДПС пусна сигнал в РИК – 16, че полицаи налагат психически тормоз над техните членове и симпатизанти.  

От политическата партия, твърдят, че  служители на МВР от 06:30 часа са пред офиса на политическата партия на бул. „Цар Борис Обединител“ № 72 и осъществяват психически тормоз спрямо симпатизантите и членовете на ДПС, които посещават офиса.

Униформените били принуждавали хората от ДПС да подписват протокол, че няма да купуват и продават гласове. Излагат се съображения, че хората са притеснени, стресирани, като по този начин изборният ден за политическата партия е приключил и се изразява несъгласие с подобна репресия, която засяга правата и свободите на гражданите. 

В становището на РИК се пише, че  те не разполагат с правомощия да контролират дейността на МВР по организация и охрана на изборите, а и сигналът съдържа твърдения за деяния извън изборния процес, поради това той се препраща по компетентност до органите на МВР, прокуратурата, с копие до ЦИК.

От МВР засега не коментират ситуацията, а от пловдивската прокуратурата заявиха, че информация по сигнала може да се даде от Главна прокуратура в София.

СНИМКАТА е илюстративна!