Обвинения за редица нарушения отправи към Великотърновския университет и неговото ръководство кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов. Както съобщихме, вчера бе изнесена информация, че Михов е уволнен дисциплинарно. 

„От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения”, каза доцентът.

Той обясни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата. Той се е отнасял до обучението 175 на италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност.

„Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал”, каза доц. Михов.

„Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаеш, че това ще има реакция за мен. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново”, каза доц. Михов.

Той категорично отхвърли обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО”, участвали в ремонтите на университета.

„В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно”, каза доц. Михов. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

Кандидатката за вицепрезидент Мария Цветкова обясни мотивите си да се включи в надпреварата. „Сред нашите приоритети са защитата на националния приоритет, силна отбрана, съхраняването на българското семейство”, каза Цветкова.