Вицепремиерът в оставка Томислав Дончев благодари на всички експерти, които са се включили в съставянето на Плана за възстановяване.

„Над 200 души хвърлиха много труд и им благодаря за това.  Първата ни задача е да върнем разговорите към реалността. Основният диспут в момента е на коментарите на някой друг. Някой, за да говори компетентно по темата трябва да проечете всичко, а основно критиките идват от хора, които са чели само първите 10 страници“, коментира Дончев.

Той категорично заяви, че националния план има много важна роля, тъй като това са най-бързите пари, които ще получим, но не е единственият инструмент.

„В плана няма нито само асфалтиране, нито само стиропор. Основен приоритет са ни зелените политики и образованието. Ние няма как само с един план да разрешим всички проблеми на България, но считаме че с този план сме засегнали най-важното, всичко е съобразено с изискванията на ЕК, имаме много тясна рамка по която да се движим“, каза още той.

Борисов настоя да се допита до кметовете относно програмата за енергийна ефективност, тъй като именно те настояват тя да продължи.

„И то не само кметовете на ГЕРБ, а и тези на БСП“, заяви премиерът в оставка.