Напрежението в БСП продължава да расте след оставката на Корнелия Нинова и нападките й срещу Румен Радев и служебното правителство.

Тя публикува пост в профила си в социалните мрежи, на който се вижда колаж с рамка на кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков и Невяна Митева.  Лидерът в оставка написа, че този колаж е фалшив и се дължи на „задкулисието”, за което тя говори от два дни.

„Това е фалшив колаж. Това е лъжа. Задкулисието става все по-изобретателно. Парадоксалното е, че това се тиражира от хора, които пет години бяха на хранилка при Борисов с една задача: да разбиват БСП отвътре и да ми правят преврати.

Когато аз се биех с него, те припълзяваха в кабинета му да им подхвърли някоя трохичка. В момента пак са на хранилка на властта и пак със същата задача.

Знам, че съм пречка за намеренията ви. Знам, че БСП ви трябва послушна и удобна. Но още повече знам къде е силата на партията: в честността и чистотата на нейните членове. Накрая те решават” пише Нинова.

В същото време членовете на БСП заявяват подкрепата си към Румен Радев, като слагат на профилните си снимки във Фейсбук рамки с номера му. Това се случва, след като вчера Нинова заяви, че „всеки член на БСП може да реши кого да подкрепи”.

Член на НС на БСП: Сега остава само Нинова да призове да се гласува за ГерджиковГалин Дурев с 10 „невероятни” прогнози, които ще се случат в „Позитано” 20 след оставката на председателя

Михаил Миков: Гледам, че враговете на Нинова вече са и Радев и ЙотоваКогато една лява партия участва в едно управление, което не е ляво, това не е морално и коректно, каза бившият председател на БСП

Нинова: Четем знаците - Радев подкрепяше с изявите си Кирил Петков през кампаниятаЛидерът на БСП не пожела да каже дали ще гласува на втория тур, членовете на партията решавали за Румен Радев