„Докато ние водихме битка за България, Борисов хранеше вътрешната опозиция в БСП, като им даваше обществени поръчки. Тогава се скарахме с Георги Гергов заради Дупката във Варна. Тази част след това са премести в служебния кабинет”, това заяви Корнелия Нинова в „Лице в лице” по БТВ.

Относно наричането на „Продължаваме промяната” – президентска партия, Нинова застана зад думите си.

„Нарекох президентска партия на основание на подкрепата на Радев към ПП. С публични изяви и изказвания, като „ Ако има повече хора като Кирил Петков, България ще процъфтява"; „Подкрепете новите партии”, и всички публични изяви, ние четем знаците, не сме от вчера”, каза Нинова.

Тя не пожела да каже дали ще гласува на балотажа – „Ще видите на втория тур”, заяви Нинова.  На въпрос дали БСП стои зад Румен Радев, Нинова отсече:

„Много от членовете на БСП номинираха г-н Румен Радев, така че те са достатъчно интелигентни да решат за кого да гласуват”, каза Нинова.

Нинова каза, че е пуснала оставката си до всички членове на БСП в страната, защото те са я избрали, тъй като я упрекнаха, че тя ще я оттегли, по подобие на предишни случаи.

Относно разговорите с  "Продължаваме промяната" Нинова заяви, че те са пожелали първият разговор да е само между лидерите на партиите.

„Разговорът ни с Кирил Петков и Асен Василев беше рамков - покана за съставяне на общо правителство. Начертахме и пътна карта как това да се случи. В следващите дни да излъчим експертни работни групи, те да сложат програмите на партиите на вниманието си и да видим какво да запишем в една обща програма, която да бъде официално писмено коалиционно споразумение за правителство. Говорихме дълго, може би час и половина кой как вижда бъдещото управление. Общото, което ни събира е, че трябва да има работещ парламент и работещо правителство. Поставих въпроса и за бюджета, който ни предстои да гледаме, обсъждахме бързите антикризисни мерки. Лидерите на ПП казаха след срещата ни, че продължават разговора си и с другите колеги".

"Не навлязохме в голяма конкретика, но говорихме за съдебна реформа какво е необходимо да се направи. Припомних им ние какво сме правили през годините по този въпрос. Те говорят какво искат на направят, а аз в нашия разговор им казах как трябва да го постигнем - в смисъл кои закони ще трябва да се променят", добави Нинова, която била оптимистично настроена за бъдеща коалиция.

"Ние сме партия с ред и правила, спазваме собствения си устав. Когато председателят е избран пряко от членовете на нашата партия, уставът е разписал какво се случва при предсрочно прекратяване, когато председателят сам пожелае да напусне трябва да се свика конгрес, който да констатира оставката, да я приеме и след това Националният съвет да излъчи от сегашните заместник-председатели един, който да ръководи партията, за да подготви пряк избор за нов председател. Тази събота свикваме Националния си съвет, който е по-малкият орган и трябва да насрочим дата за конгрес. В събота на съвета ще искаме мандат и рамка за преговори", обясни тя по повод оставката си, за да разсее съмненията, че ще е нелигитимна, за да преговаря за коалиционно споразумение за бъдещо правителство. "Още не сме разговаряли с ПП за министри и постове. Първо да видим къде имаме общи идеи в програмите си", уточни Нинова.