След президентското вето върху Закона за извънредното положение този понеделник се очаква той да бъде разгледан в Народното събрание. Според президента Румен Радев спорните текстове са относно мерките за борба със спекулата и свободата на словото. Той ги определи като "крайно рестриктивни".

Думите му предизвикаха отговор от страна на премиера Бойко Борисов, който обяви изказването на президента като пиар, и така напрежението по оста президент-премиер отново ескалира.

Борисов към Радев: Не пожелавай жената на ближния си, защото може да стане твояНека олигарсите малко да обеднеят за сметка на работниците и обществото, завърши премиерът едночасовото си изявление

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно пленарно заседание на Народното събрание този понеделник.

Депутатите ще имат една единствена точка в дневния ред, а именно частично върнатия от президента Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

Ветото ще бъде гласувано и на извънредно заседание на Комисията по правни въпроси по-рано през деня.

Румен Радев: Налагам вето върху част от Закона за извънредното положениеКризата изисква обединяване на институциите и обществото, посочи президентът