Не пожелавай жената на ближния си, защото може да стане твоя. Отправям същото предупреждение към президента Радев - Не пожелавай властта, защото може да стане твоя и тогава какво ще те правим с този разпазан екип, заяви в края на извънредния брифинг премиерът Бойко Борисов. "Монологът му", както той самият го опрели, правейки шеговит паралел с Камен Донев,  продължи рекордните 1 час и 15 минути. 

Борисов заяви, че не може да се прогнозират мерките за справяне с кризата, тъй като не е ясно колко ще продължи. "Няма финансист, който ще се ангажира с прогноза. Ние сме малки, ще се реорганизираме. Ако големите компании заработят, нещата ще се възстановят. Обаче започна продажба на активи, което е тревожен сигнал. Премиерът заяви, че бюджета на ЕС още не е приет и няма буфери. "Не знам и как ще се събере парламентът да гласува. Той за пореден път уточни, че Евросъюзът не отпуска никакви допълнителни помощи, а е решил всяка държава да преструктурира фондовете по свое усмотрение. 

Бойко Борисов отбеляза с прискърбие, че епидемията от коронавирус е разбила европейската солидарност. "Панически се затварят граници, спират се гражданите. Технвите данъкоплатци също са в затруднено положение и ще гледат всяка държава да оправи първо себе си" , каза той. 

Аз знам, че ако не се подпомогне бизнесът, няма от кого да се вземат данъци. Но имаш и плащания на заплати, пенсии, социални. Аз мога да похарча 7 милиарда за един ден. Но после? Затова нека да съм лошият, но да съм добър стопанин.

В изявлението си той няколко пъти се възмути от претенциите на едрия капитал за помощ от държавата, призовавайки ги да се разделят с част от имуществото си, за да запазят работните места в своите фирми. "Нека олигарсите малко да обеднеят за сметка на работниците и обществото. Всичките бяха на Куршавел, похарчиха стотици хиляди евро, а сега ние трябва да ги подкрепяме. Откъде надкъде?! А сега вече освобождават работници" възмути се Борисов.