„За управлението на една държава значение имат само решенията, които се взимат от Министерския съвет, Народното събрание и другите институции. Трябва да се абстрахираме от всякакви емоции и да продължим да си вършим работата. Продължаваме да работим, докато бъде избрано друго правителство”.

Това каза министър-председателят в оставка Николай Денков по време на редовното заседание на кабинета. На него обаче не присъстваше вицепремиерът Мария Габриел, която по-рано поиска публично извинение от ПП-ДБ.

Тя изобщо не влезе с колегите си от кабинета. Всички останали бяха заели местата си около заседателната маса на "Дондуков"1 букално минути след изявленията в парламента, от които стана ясно, че все пак след снощния взрив в сглобката ще се опитат да съставят правителство с мандата на Габриел.

Тя бе наречена от финансовия министър и съпредседател на ПП "най-новото и най-красиво лице на мафията в България". Мария Габриел тази сутрин поиска извинение от ПП-ДБ.

Денков е изпратил декларация с несъгласие да бъде част от кабинета на ГабриелСпоред него преговорите са били прекъснати на финалната права