Не е добре за никого два месеца преди изборите да се правят промени в изборния кодекс. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя коментира новите предложения относно това как да протекат предстоящите избори, сред които е броенето на бюлетините да се състои онлайн.

„През октомври обсъждахме промени в изборния кодекс и тогава нямаше такива предложения. В действащото законодателство ясно е разписано как трябва да протекат изборите, аз не мога да взема решение да променя изборния кодекс няколко месеца преди изборите, това го прави парламентарната зала. Няма нужда от онлайн излъчване на броенето, тъй като имаме представители на всички партии, които са като наблюдаващи. Лоша практика е да се променя изборният кодекс два месеца преди изборите, тъй като това също внушава, че изборите няма да са честни и коректни“, заяви Дариткова пред Нова телевизия.

Тя бе категорична, че промените, които се правят са във връзка с извънредната епидемиологична обстановка – трябва да бъдат гарантирани правата на карантинирани.

„Ние сме намерели решение на този проблем, всички останали извън парламентарни партии могат да внесат своите решения, когато станат част от парламента“, заяви още Дариткова.

Тя бе категорична, че от ГЕРБ няма да правят безпринципни коалиции и към този момент водят разговори единствено със СДС за явяване на изборите заедно.

Не се предвижда евентуална коалиция с БСП за в бъдеще.