"Не бива да се превръщам в ябълка на раздора и във фигура, която да разделя в момента обществото и да пречи на институциите да си вършат работата и затова със сигурност оттеглям своето одобрение затова да бъда служебен външен министър".

Новината съобщи депутатът и заместник-председател на ГЕРБ-СДС Даниел Митов в кулоарите на Партийния дом.

Митов благодари на Главчев за оказаното доверие, а на Бойко Борисов за това, че подходил с разбиране към негова роля в МВнР. Приел, не защото е самоцел да бъде служебен външен министър, а защото държавата трябвало да има ясен проевропейски и пронатовски път на развитие.

Според него е добре партийно оцветени хора да заемат министерски постове. Даниел Митов обаче е разочарован от ПП, които предпочели да подкрепят позицията на президента Румен Радев, а не позицията на ГЕРБ-СДС. "Спокойно, господин президент, ПП с вас и продължават да са с вас", обърна се Митов към държавния глава.

Според него президентът Румен Радев не е издържал теста за поста на служебен външен министър.

Даниел Митов посочи още, че в момента цялата отговорност за служебния външен министър, който в момента е Стефан Димитров, си е отговорност на президента и на служебния премиер Димитър Главчев.