Предстоят ни тежки разговори, ако изобщо те се състоят. Ние сме длъжни да подадем ръка. Така предложеният за премиер от ГЕРБ Даниел Митов коментира следващите действия на партията и евентуалното съставяне на кабинет.

Той коментира, че Борисов е в добро настроение и се чувства добре след операцията.

„За нас най-важното нещо е България да има правителство. Нямаше как по-друг начин да представим кабинета, съставът е синтез между опит и обновление. Има нови лица и такива, които вече са министри. Смятаме, че това е правилното решение за България, имайки предвид, че пред нас има много предизвикателства. Обстановката е тежка, най-вече заради пандемията. България с тази ситуация се справя добре, благодарение на досегашната политика сме икономически стабилни. Състава на кабинета е продукт на разговори между мен и Борисов. Познаваме хората и им имаме доверие“, каза още Митов пред БТВ.

Той призова и опонентите си в парламента да има диалог.

“Трябва да погледнат политическата реалност, да разберат, че не могат с лековато говорене да елиминират нашите избиратели. Всеки един опит най-голямата парламентарна група да бъде заобикаляна ще бъде наказана в последствие от избирателите“, заяви той.

Според него Борисов е избрал него като негов заместник, тъй като има ясна проевропейска и проатлантическа насока.

Той е категоричен, че ГЕРБ е дясната партия у нас.