Чакаме справката на парламента какво е изхарчено за пътуванията на депутатите ни и когато я получим, възстановяваме парите, обяви на пресконференция в централата на партията лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Очевидно разговорът ще продължи да се води на това битово равнище. Тези въпроси, задавайте към управляващото мнозинство. Ние сме заявили своята позиция – спрете всички плащания, не ги желаем. Двамата колеги, които са пътували заявиха, че ще върнат парите. Чакаме справката от парламента колко пари са изхарчени за техните пътувания. Пуснали сме такова искане. Когато го получим, ще възстановят парите", посочи тя.

Нинова към съпартийците си: Връщайте парите от командировки!Абсолютно недопустимо е да се харчат пари на хората за посещение на изложение, обяви лидерът на БСП

По думите ѝ оттам нататък не е работа на БСП какво ще решават управляващите.

"Внесоха промени в правилника за спиране на заплатите, решиха да не си го приемат. Да правят каквото искат. Ние не сме в парламента и не желаем да получаваме никакви средства за времето, в което не сме там", допълни Нинова.