Депутатите от БСП прекратяват бойкота на Народното събрание. За първи път от 17 февруари, когато те обявиха, че напускат парламента в знак на протест, червените ще участват в работата на институцията.

Краят на бойкота обаче не е факт, той по-скоро е спрян само за ден. Представителите на БСП в Народното събрание ще участват в тържественото заседание във Велико Търново.

Както TrafficNews първи съобщи, решението беше взето от ръководството на партията преди повече от месец. От "Позитано" изрично са забранили на народните си представители за използват служебни коли или да взимат командировъчни за тържественото заседание.

С него парламентът отбелязва Деня на Конституцията. Тази година се навършват 140 години от приемането на първата конституция след освобождението - Търновската. Това се случва именно във Велико Търново, където се събира Учредителното събрание.

Заседанието на депутатите ще бъде именно в залата на Учредителното събрание. Предвижда се изказвания да направят председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и председателите на парламентарните групи. Народните представители ще приемат Обръщение към българския народ по повод 140-годишнината от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Както TrafficNews вече писа, организацията на тържественото заседание продължи дълго и никак не е евтина. 130 000 лева отпусна Народното събрание през обществена поръчка за юбилейното заседание. В тези средства не влизат командировъчните, транспорта, а и средствата на нощувки на народните избраници.