Партиен разбор на загубата в БСП. Корнелия Нинова събира днес на "Позитано" 20 местните структури за анализ. Седмица след вота в БСП въпросът за отговорността тепърва ще се обсъжда. А мненията бяха разделени.

"Доста слаб резултат, но вървим напред, затова се събираме да си поговорим", заяви Лъчезар Предоев – областен координатор на партията във Видин, цитиран от БТВ.

Според него Корнелия Нинова те трябва да подава оставка. Досега не сме имали по добър председател, заяви той. "Трябва да имаме ръководство което да ни събира, а не да ни дели, а сегашното ни разделя", смята обаче Здравко Кънчев - областен координатор на БСП - Габрово.

Част от структурите пък смятаха, че срещите днес са много закъснели. "Въпросът с оставката се коментира много. Аз смятам, че това е личен акт на човека, който е подава. А носенето на отговорност да е на всички нива в партията", заяви Марияна Бояджиева – координатор във Велико Търново.

Срещите на Корнелия Нинова с актива продължават и следобед, а другата седмица се очаква и заседание на Националния съвет. На него за пръв пък ръководството ще се събере лице в лице и ще решава дали да иска още оставки или не.

Припомняме, че пловдивското ръководство на БСП отказа да участва в срещата и поиска оставката на Нинова.

Пловдивското ръководство на БСП иска оставката на НиноваВашето оставане на председателския пост е фатално за политическото битие на най-старата българска партия, пишат социалистите