Бившият премиер Борисов е на посещение в Симеоновград, където се срещна с кметицата на село Малко Градище Милена Рангелова. Припомняме, че в нейния дом бе проведена полицейска акция заради списъци с имена и големи суми пари.

Акция в Симеоновград! Полиция влезе в дома на кметицатаЗадържан е мъжа на градоначалника

 „Нищо, 120 лева. Това е сега такава полицейщина, само на някого кажеш здравей, след половин час е в полицията. Схемите са две или си участник, или си свидетел“, призна кметицата и продължи, като се обърна към президента.

„Г-н Радев, аз преди 5 години гласувах за вас, защото изглеждахте обнадеждаващ човек, вие загубихте моя глас. Не лично, а чрез вашия министър Бойко Рашков. Даже и да сте чукали, изчакайте, аз бях в банята. Мъжът ми проснат по боксерки, този човек е имал инфаркт. Казвам им пуснете го, защото ще направи инфаркт“, разказа кметицата.

Тя призна още, че 3 мандата е градоначалник, но не е член на партия ГЕРБ.

Борисов отново разкритикува служебното правителство и Радев заради коронавируса.

"Те са толкова нагли, че Кацаров казва, че е най-доброто управление на кризата. Вчера ги хванахме по боксерки и още нямаме отговор, който да ни удовлетвори", посочи Борисов, визирайки вчерашните разкрития, че в склада, където се съхраняват машините за изборите, са намерени други 228 машини.

"Хванахме ги все едно има чужд мъж в спалнята. Да обясня на хората още веднъж. Според закона при машинното гласуване има 20 000 и колко машини, стоят в специален склад, само те, като стерилно помещение. В това стерилно помещение изведнъж се появяват 228 машини с конвой. Аз не мога да разбера коя частна фирма се ползва с полицейски конвой, освен ако няма някаква далавера", заяви Борисов.

Борисов зададе и няколко въпроса: Защо са там тези машини, защо ги пази държавата, защо са същите. На ГЕРБ са дали 2 машини, до 22 номер. Как да обуча хората, като машината е до 22-ри номер.
Борисов се ядоса на журналистически въпрос, защо се гневи, че машините, които са им дадени са до 22-ри номер.

„Как да обуча тези хора, като нашия номер го няма. Номерът на Радев ли да покажа?! Не ме интересуват другите партии, другите партии мълчат, защото гласовете, които взимат с тези 228 машини, ще им дадат на тях, за да влезе и Мая. Кажете ми коя е вашата камера, искате ли да взема половината, а вие после обяснете на оператора си как да работи с нея", обърна се той към журналистите. 

Борисов отново заяви, че са „неверни измислиците“ на Рашков за среща на ГЕРБ с БСП и ДПС и заяви, че с Корнелия Нинова не е говорил от година, а с ДПС от повече и си общуват само в парламента. Той припомни, че само ДБ и ИБНИ на Манолова са били против броенето на разписките, за да има контрол.

"Ами ето тези 228 машини с 228 000 гласа щяха да бъдат хванати", уточни той. 

Борисов призна, че ще заведе във вторник дело срещу Бойко Рашков, заради твърденията, че има банка. "Чакам адвоката ми, че и той ловджия", обясни Борисов.