Бившият премиер Бойко Борисов е на посещение в Котел, където в момента се провежда Фестивалът на етносите и багрите. Лидерът на ГЕРБ бе посрещнат от негови симпатизанти, които се наредиха на опашка, за да се снимат с него, той гледа на живо музикални и танцови изпълнения, като на ушенце му свириха и музиканти с тениски с неговия лик.

Борисов коментира и политическата обстановка в страната.

„Единственият виновник за хаоса и политическата криза в момента е Румен Радев, а единственият изход е Слави Трифонов да стане премиер. Това момче (Пламен Николов)ми се вижда симпатично, но няма увереност и всички негови решения ще минават през Слави. Той трябва да поеме отговорност, поне в първите шест месеца“, заяви Борисов.

Според него протестиращите пред президентството  срещу „Има такъв народ“ снощи след връчването на мандата са организирани от президента.

„На мен ми стана тъжно и криво като видях как ги обиждат и псуват. И мен са ме посрещали така, но чак на 12-тата година, а това момче още не е станало премиер. Радев видя, че започва да се сгромолясва неговия служебен кабинет и реши да си отмъсти. Хората на Слави Трифонов успяха да извадят истината наяве, че всъщност данъчен измамник стана шеф на данъчното, а финансов измамник стана финансов министър. Затова Радев реши да си отмъсти, да връчи мандата бързо и да се подиграе с кандидата на ИТН“, коментира Борисов.

Той определи като хаос управлението на държавата в момента.

„В такъв хаос никога не сме попадали. За четири дни – четири премиера, а Христо Иванов като видя, че няма да му сложат министри и стана най-тъжният на света. Те това искат министерски кресла. Забранил съм разговори с тези партии, които ще загробят държавата. Радев успя да направи едно- накара ни да се мразим, раздели държавата.  Омразата, която пося Румен Радев ще му се върне със страшна сила. То вече омразата не е само към ГЕРБ, те вече се мразят и помежду си“, коментира още Борисов.