Премиерът Бойко Борисов обяви, че ще поиска оставката на шефа на полицията в Габрово ст. комисар Борислав Николаев Бончев заради избухналото напрежение в града, породило сe след побоя на магазинер от трима роми.

"Изключвам тези, които подклаждат случващото се в Габрово. Държа отговорен шефа на полицията. За мен оставката трябва да бъде дадена от този шеф, когато министърът се върне. Защото е позволено месеци наред да се разхождат такива групички и да пият бирички по парковете. Полицията е за това - да се вземат мерки. И за едните, и за другите.

Защо никой не докладва. Като се прибера и министърът като се прибере, може би това ще е действието, което ще се предприеме. Няма незадържан ром за престъпление. Да, грубо посегателство. Да, тези, които са набили магазинера в Габрово, са задържани. Въпросът е защо са ги пуснали. Други организации няма да ги питам, че те са чувствителни. За този, който ги е пуснал от ареста, ще искам тежки санкции като се прибера", категоричен бе Борисов.

Министър-председателят ни е в хърватския град Дубровник, където е на срещата "16 + 1". Там той обяви, че вероятно идната седмица с румънската си колежка Виорика Дънчила ще направят първа копка на трети мост над Дунав, край Свищов.

Борисов обяви още, че не се занимава с преговорите и сделката за американските F-16.

"Дори съм забранил да ми докладват. На летците ни съм обещал нови самолети, които да издигнат българската авиация. Парите са отделени. Когато стане факт сделката, влизаме и плащаме. Преди парламента да излезе във ваканция, въпреки, че някои са във ваканция от доста време, ще решим за тази сделка. Искаме най-доброто и най-сигурното. Аз отговарям за тази рамка и се надявам до края на юни на приключим. От там нататък пред вас ще отговарят съответните органи. Целта е да имаме най-добрия самолет на най-добрата цена. Правят се компромиси и от двете страни", поясни премиерът.