Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е поканен на форума на Младежи ГЕРБ, който се провежда в курорта Пампорово.

„След Тройната коалиция на Станишев имаше огромна разруха, но се справихме. След Орешарски имаше още по-голяма разруха, но пак се справихме. След тези сега ще има катастрофа. Това е моята прогноза". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на пресконференция. 

По думите му членовете на ГЕРБ по никакъв начин не отстъпват на представителите на т. нар. партии на промяната. Той изрази учудването си как лидерите на провалилите се партии ще влязат в управлението, ще бъдат вицепремиери и министри.

Той критикува, че в парламента не се изисква зелен сертификат, а в магазина, ако отидем без него – ще бъдем глобени. Според него тестовете за учениците трябва да отпаднат. 

"Или да го въвеждат навсякъде в Европа зеления сертификат, или да го отменят", каза Борисов. Той заяви, че ГЕРБ вече градят новите си политици и ще обновяват структурите си.

Той изтъкна, че патриотичното, консервативното, християн-демократичното, християнските ценности - всичко това е приоритет и лице на ГЕРБ.

"Ние зачитаме правата на всички - и на другите етноси, и на другите религии, и на инакомислещите, и на хората с друга сексуална ориентация", отбеляза той.

"Народът е казал: "Който нож вади, от нож умира". Ние имаме нашите разбирания, вярваме в Бога, Библията, християнските ценности - мюсюлманите пък в техния бог. Тези, които искат да живеят различно, имат същите права като останалите. Не искам да залитате", заяви Борисов, обръщайки се към младежите от ГЕРБ.