"В листата на БСП са шпионин - Държавна сигурност, шпионин - Държавна сигурност. Единственият човек, дето разбира от европейски работи е Деница Златева. Невключването на Сергей Станишев означава, че нашите опоненти нямат нищо общо с европейските социалисти, това ще е тълкуванието навън". Така премиерът Бойко Борисов коментира червената листа за предстоящите еврпизбори. Той се появи неочаквано на представянето от кандидатите от ГЕРБ на приоритетите в отделните политика за следващия европарламент.

"По всяка една тема показахте компетентност и няма шанс някой да ви надбори или да излезе по-добре подготвен" - похвали той кандидатите за евродепутати от ГЕРБ - но довърши "затова съм сигурен, че ще започват и ще свършват с апартаменти и подобни тераси. Ние шамарите си ги изядохме, нашите уроци си ги научихме. Мисля че всички са наясно на какво реагират хората", каза Борисов.

Той прогнозира, че БСП ще вкара троянски коне в европарламента.  После попита какво е разследвала водачът на червената листа Елена Йончева, докато е живяла в резиденцията в Бояна като приятелка на тогавашния премиер  Сергей Станишев.

Според Борисов компроматите на БСП пък били правени по учебниците на КГБ. "Толкова гадни, че да се отвратиш като ги правиш", възмути се лиодерът на ГЕРБ. Последва изреждане на успехите на сегашното управление. Борисов подчерта, че в рамките на няколко часа финансовият министър Владислав Горанов е подписал във Вашингтон договор за създаването на изнесен център в София на Световната банка в София, а китайският премиер, хванат ръка за ръка с Борисов, е обявил, че  глобалният мозъчен тръст на инициативата "16 плюс 1" ще бъде в нашата столица. 

Борисов намекна също, че "Фолксваген" е избрал България за бъдещия си завод, макар да не влезе в подробности. Похвали се и за предстоящия строеж на нов трети мост през Дунав при Свищов.