Популистко е да предлагаме 1 лев на глас субсидия. Когато вкараме партиите в такъв режим, те ще тръгнат към бизнеса - да финансира предизборните им кампании. Ставаме зависими от олигарсите. Затова всеки от нас трябва да се замисли дали това спестяване няма да ни излезе много по-скъпо в бъдеще. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в „Шоуто на Слави“. Той все пак обеща, че ще предложи намаляване на субсидиите

Борисов коментира и въпроса за монопола на горивата у нас.

„В България има десетки бензиностанции. Всеки може да отиде и да зареди където си пожелае. Защо всички бензиностанции зареждат от „Петрол“, не знам. Но когато ги обвиняваме в монопол, трябва да сме много внимателни, защото ние всъщност обвиняваме в монопол най-големите компании в света. Те също имат десетки възможности и не са длъжни да зареждат от едно и също място“, посочи премиерът.

И аз искам да е по-евтино горивото, но страната ни не добива петрол. Поискал съм, когато се зарежда на бензиностанцията, на бележката да има информация за ДДС, акциз, покупна цена на горивото. И тогава ще стане ясно има ли монопол или не, допълни Борисов.