Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се включи в пресконференцията на партията за действията на служебното правителство.  Той предупреди, че пандемията не е изчезнала, а служебното правителство проваля ваксинационната кампания.

„Обиколих Европа, взехме от най-големите държави 2,7 млн. ваксини. Явно ще има и четвърта вълна и ще почнат да се затварят ресторанти, фитнеси…. Получихме толкова звучен шамар от ЕС, която ще дойде да ни пише плана за ваксинация. Аз ходих да се моля на германци, французи, датчани – „дайте ни ваксини, ще погинем”, а сега сигурно ни казват – вие сте някакви откачени хора там, ще хвърляте ваксини”, каза Борисов. Той допълни, че с темпа от 40 хиляди ваксинирани на ден, вече е трябвало да бъдем към края на ваксинационнния процес, но служебното правителство вместо да продължи действията на неговия кабинет, те са зачеркнали всичко.

Относно информациите, че Борисов ще бъде привикан за разпит, той заяви, че целта не са прокурори и следователи, а самият той.

„Поразучих малко и разбрах, че викат на разпити заради сигнал от 2009 година. Този човек, за когото твърдяха в началото, работи в одита на МЗ вече много години. Някой чул бил уволнен през 2009 година и аз трябва да си спомня дали някой е идвал тогава при мен”, каза Борисов и допълни, че очаква да бъде викнат по-другата седмица, когато „ще им панаир и всичко е част от голям сценарий”.

Борисов обърна внимание и на служебния джип, с който се предвижваше, докато бе премиер.

„Стига с тези джипки вече! Държавата има шест такива „Тойота Секвойя”. В тях се возят Янев, Радев… Вчера Слави Трифонов бе с три такива джипа,  ама за него е проблем, а държавният джип на 16 години е проблем”, каза още Борисов.

Той каза още, че в момента има поголовна чистка в цялата страна дори на хора, които не са от ГЕРБ и нямат отношение към провеждането на изборите. Борисов намекна, че се очакват скандални назначения в митниците, на хора, които той е арестувал преди това.

„Служебното правителство източи цял язовир, за да направи една снимка…а идва суша”, каза още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отново каза, че той е посочил кой ще е кандидатът за премиер на партията, като всеки ден той е бил на предните редици.