ГЕРБ ще предложи Даниел Митов за министър-председател, а Цвета Караянчева за председател на Народното събрание. Това обяви премиерът Бойко Борисов на живо във Фейсбук, където има среща с новите депутати от ГЕРБ.

Той каза, че изключително трудно е взел решението да се оттегли от депутатското място от двата района, тъй като хората са му гласували доверие.

„Докато бях премиер не съм се занимавал и с 1% с партията.Защото две дини под една мишница не се носят.  Парламентарни избори са комисията, това е изборът на народа. Те поставиха ГЕРБ и мен на първо място.Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, за които ме избраха, за да им завра чекмеджета, лъжи, компромати в задния двор. Щели да правят комисия, народът направи комисия. Народът постави мен и ГЕРБ на първо място", заяви Борисов.

"Тези нови лица са от 30 години водещи на  политически предавания. Подготвяха цяло едно поколение.Слави Трифонов е безспорно най-успелият човек в шоубизнеса. Но сега той дойде на друга сцена. От нея трябва отговорност и смели, бързи решения. Затова ние трябва да приготвим и кабинет”, каза Борисов.

„Ние трябва да предложим и кабинет,аз съм готов с него, но ще обявим името, когато вземем мандата. Ще обява нашият кандидат за премиер, за да може да вземе мандата. Ще чакам, ще гледам, ще помагам и ако трябва ще се намеся. Предлагам Даниел Митов, за да се види ясно нашата евроаталнтическа ориентация”, каза Борисов.