Бойко Борисов е призован на разпит от служебния вътрешен министър Бойко Рашков, обяви самият лидер на ГЕРБ на извънреден брифинг на партията.

"Призовава ме да се явя в четвъртък на разпит като победител в моя район. За снемане на сведения. В призовката пише - да носи лична карта", каза Борисов, носейки призовката в ръка.

Той коментира, че досега само той не е бил извикван на разпит, а в рамките на служебното правителство „цялата партия са я разкостили“.

„Рашков затова го няма, защото видя как се промени резултата на изборите. Той осигури на всичките тези партии възможност да купуват гласове, а в същото време вдигаше пушилка, че ГЕБР го прави. Но нали знаете, за 7/8 от деня ще ни оправят“ заяви Борисов.

„Колко денонощия минават и броят един процент, говорителят на ЦИК се скри, защото вие ги гледате“, обърна се към журналистите Борисов и допълни „Трябва да си направят мушингията. Защото самозванството да се обявиш за победител, когато друга партия е пред теб, означава, че си сигурен, някой ти е казал. Сега отново има риск да няма Правителство и да ходим за трети пореден път, това са милиони“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Рашков няма ли да го питат за имотите, Спецов няма ли да го питат за изкупуването на фирмите – овча работа. Защо ви хвана страх, не е страшно, след няколко месеца ще ги бие народа с камъни. Те са подли и корумпирани , подменят вота“, запита Борисов на журналистите на брифинга.