Николай Нанков се върна като заместник-министър, за да може следващата година да заработи ТОЛ системата. Приходите от нея ще отидат за пътищата, коментира министър-председателят Бойко Борисов в „Шоуто на Слави“.

Той посочи, че за фалита на КТБ е виновно правителството на БСП и ДПС. При ГЕРБ банката беше стабилна. Затова искаме да влезем в Еврозоната, за да се гарантира стабилността на финансовата и банковата система, обяви лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че преди седмици правителството е изплатило над 2,5 млрд. външен дълг.

Борисов обясни също, че партията се е възпротивила, когато Делян Добрев е останал депутат.

Законът на Пеевски за медиите беше подкрепен от всички медии, защото той осветлява собствеността в медиите, отбеляза Бойко Борисов. Според него в това няма нищо общо. Вие във вашето шоу ме правихте на маймуна през последните години, а други правителства и премиери ви завираха по дупките. Ако това не е така, ставам и си тръгвам, заяви Борисов.

В момента дългът ни е под 20%. Ръстът на приходите е 10 млрд. лв. Имаме 40% ръст на приходите и 30% ръст на БВП при 20% външен дълг, заяви Борисов в отговор на зрителски въпрос в криза ли е държавата. Премиерът изненадващо извади лист от джоба си и започна да чете цифрите. „Разликата от мандата на БСП за 4 години досега са 10 млрд. повече приходи в хазната, 30% ръст на БВП. Това са официалните цифри, има ги и на сайта на Министерство на финансите", допълни той. 

Относно сделката за ЧЕЗ, Борисов заяви, че все още се търси купувач. "Аз не искам да се меся в частни сделки. Българските институции, без моя намеса, спряха тази сделка", каза министър-председателят.

Борисов при Слави: Ако намалим субсидията на партиите, ще станем зависими от олигарсиПремиерът коментира и въпроса за монопола на горивата у нас