Премиерът Бойко Борисов, който е и лидер на ГЕРБ, с остри думи към политическите си опоненти.

Без да използва имена на формации, той призова всички сили да се обединят срещу "пълзящата диктатура". Това стана на подписване на споразумение за политическа подкрепа с партия "Никола Петков".

"Да обединим всички сили срещу пълзящата диктатура, която искат да ни наложат опоненентите. Макар че зле прикриват целите си, много са видими техните брутални действия станаха публично известни", заяви премиерът.

Той не спомена имена, но изразът "пълзяща диктатура" е използвала не веднъж лидерът на БСП Корнелия Нинова по адрес на управлението на Борисов. За това вероятно думите му са насочени именно към нея и червената формация.

Премиерът не пропусна да спомене и пожарът в катедралата Нотр Дам.

"Първо да изазя чисто професионалното възхищение от действиета на пожарникарите в Париж. дано да се окаже немърливост, защото Нотр Дам е една знакова катедрала и то именно във времето, когато всички сме в очакване на Великден...", каза той.

Оказа се обаче, че "днес е много хубав ден" по думите на Борисов.

"Освен, че честваме Конституцията (140 години от Търновската конституция - бел.ред.) и колегата Върбанов има рожден ден. Да му пожелаем да изкара колкото Конституцията. Мисля, че не те ограничавам много", обърна се Борисов към лидера на ПП "Никола Петков".