Президентът Румен Радев е знаел за гражданството на Кирил Петков още когато го е назначил. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Според него искът на държавния глава към Конституционният съд да не разглежда случая, показва именно това.

Лидерът на ГЕРБ се срещна с представители на български организации в Северна Македония. Той коментира и каква е епидемичната обстановка в България, като я очерта изключително зле.

„Когато вие се молехте в Македония за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. лева, а те ги продадоха на Норвегия. По половин милиард на седмица теглим дългове, бяхме за пример на Балканите, а сега дори не ми се говори на тази тема. Учениците не участ, абе всичко най-лошо, както можеше да ни се случи, се случи“, заяви още той.

Борисов категорично заяви и че подкрепя Македония по пътя към ЕС и е важно двете страни да направят мост на приятелство.

От организациите на българите в Северна Македония заявиха, че отношението към тях в Северна Македония е много лошо и трябва да се направят промени в конституцията в страната, за да може това да живеят по-добре.