Бойко Борисов обяви, че няма да е кандидатът на ГЕРБ за премиер. Това изявление той направи във Велико Търново, като отказа да посочи името на министър-председателя, който ще бъде предложен от партията. 

„Ще предложа министър-председател с много ясна европейска, натовска ориентация. Ще кажа кой ще е той, когато бъде даден мандатът”, поясни Борисов.

Така той потвърди, че кабинет "Борисов 4" няма да има поне на този етап.

"Много хора считат, че трябва да съм аз премиер, но мисля, че обединението прави силата", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че са готови и със списък с министри, които ще са както нови, така и ще се запазят част от старите.

Борисов посочи, че политическите партии трябва да проявят мъдрост и отговорност и тези, които могат да съставят правителство, не трябва да дезертират.

„Нека да минат емоциите, да си излеят омразата, но след това да погледнат отговорно, а не да се поддават на низки страсти“, призова Борисов. Премиерът обърна внимание, че  има дефицит на кадри и на хора с визия и по тази причина е важно да се подходи отговорно към управлението на държавата.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че настоящото правителство е изпълнило управленската си програма и напомни за постигнатото в сферата на доходите, инфраструктурата и големия успех на България с приемането й в чакалнята на Еврозоната и в Банковия съюз.

„Ние можем да покажем какво сме направили“, отбеляза министър-председателят по време на посещението си във Велико Търново. Днес правителство отпусна 2 млн. лева за основен ремонт и реконструкция на Старата митрополия във Велико Търново. Митрополията е с голяма историческа стойност за града.  Великотърновски митрополит Григорий, че подкрепата на правителството е изключително навременна и необходима за реставрацията на митрополията.

 

Борисов: Ситуацията с пандемията остава тежка в света и ние действаме разумноПремиерът категорично заяви, че не се страхува от служебно правителство