„Да връщат мандата, да отиваме на избори и тази агония да приключва“, това заяви бившият премиер Бойко Борисов, който е на посещение в Перник, където има празник на местната структура на ГЕРБ.

Според него всичко, което се случва в момента е било планирано.

„Аз казах, че те няма да направят правителство и тези ще държат всичко, за да може Румен Радев да управлява и това, че не се разбират е пълна лъжа и измислица, организирано го правят, за да може да актуализират бюджета и да изхарчат останалите пари. Най-важният политически закон на едно правителство е бюджета, чрез него доказваш на избирателите дали държиш на тях“, заяви още Борисов.

Той коментира и интервюто на Слави Трифонов пред БНТ.

„Като прочетох какви неща пишат за здравословното състояние на Слави и ми стана много криво, това е недопустимо. И за мен пишеха така. Само се коментира какъв му бил вида, точно за това той заслужава уважение – за силата на духа, и колко е по-трудно да си вършиш работата при лошо здравословни състояние. Правилно е решил и да е в БНТ, това е обществена телевизия“, каза още Борисов.

Той разкритикува и Корнелия Нинова, която бави връщането на мандата, въпреки, че няма да получи подкрепа.

„Къде им е политическата отговорност? Толкова много пари за още едни избори? Била скъпа демокрацията, тя е скъпа, но е и отговорна. В другите държави как може да се правят коалиции? Само тук не може?“ , заяви лидерът на ГЕРБ.