Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов е вписан като нещатен сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ. Той ще консултира депутатите, а като област за консултации е посочен е “зам.-председател на ГЕРБ”.

Цветанов напусна депутатското си място, след скандала “Апартаментгейт”. От парламентарната група обясняват, че примината той да се върне, макар и като нещатен сътрудник, е че трябва да подържа връзка с депутатите. Лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов обаче не остана доволен от хрумването на своя партиен заместник.

“Не може да напусне шеф на парламентарна група, шеф на комисия, депутат и после да оставиш този въпрос да витае около легитимност на решение. Ако иска да ги съветва в парламента, той може да ги съветва и без допуск. Щом изляза, ще говоря с него. Не считам, че е редно”, заяви Борисов.

Той обаче беше категоричен, че не става дума за връщане в парламента, зашото там има “десетки, дори хиляди нещатни сътрудници”. От парламентарната група на ГЕРБ обаче не видяха проблем.

“За нас като парламентарна група на ГЕРБ е важно да имаме комуникация със зам.-председателя на партията. Ако смятате, че това е нещо скандално, моля да го аргументирате“, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова. Тя уточни, че позицията е неплатена. Дариткова уточни, че е нормално зам.-председателят на ГЕРБ да може да посещава заседанията на парламентарната група.