Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви от Шипка, че най-вероятно след изборите отново няма да се състави правителство. Борисов посети църквата на Шипка, чийто купол се ремонтира с пари, отпуснати по време на предишното управление. 

Той разкритикува президента Радев и политиката на служебното правителство за високата смъртност в пандемията. Според Борисов комисията е одобрила 85% от Плана за възстановяване, които са били предложения на ГЕРБ и е отхвърлила заложените от икономическия екип на служебното управление.

Бившият премиер добави, че ново правителство няма да има, "защото партиите били в уплах."

„Като виждам чудовищен хаос - криза и инфлация - 580 лв. Ток, цените газта 40% от другия месец, това е успешното правителство на Радев. Не знам кое е успешно на това служебно правителство на Радев? Аз се учудвам на наглостта им. Правителство пак няма да направят, няма отговорни партии“, заяви Борисов.

Той коментира и казуса с „Демократична България“. Членовете на централната избирателна комисия от квотата на ГЕРБ ще подкрепят регистрацията на листите на „Демократична България“, обяви Бойко Борисов по повод листата на партията в Стара Загора, които не получиха регистрация заради внесени документи, подписани с електронен подпис.

Борисов уточни, че в комисията ГЕРБ са малцинство, но ще подкрепят регистрацията, „за да не твърдят от „Демократична България“, че ГЕРБ е причината да не се явят на избори.