Премиерът в оставка Бойко Борисов заяви, че всеки ден чака да бъде разпуснат  този парламент, който ще бъде най-краткият в историята. Той коментира и  темите за машинния вот и видеонаблюдението.

„ Кой ще определи къде ще има видеонаблюдение и къде няма? Какво значи по възможност? Откъде ще се купят камерите, кога?  Всеки ден чакам да бъде разпуснат този парламент. Това е най-краткият парламент и предполагам, че ще го бавят още, за да приемат още неща. Винаги съм бил за стабилна държава. Такава, в която непрекъснато се правят протести, няма как да върви напред. Да, има смисъл от протестите, ако има за какво. С Тошко Йорданов ВМРО си направи тяхно мероприятие, нямаме общо с това.  Аз съм за диалог, разбирателство - демокрацията е това и всичко е в техни ръце”, каза премиерът.

По повод решението за закриването на спецпрокуратурата и спецсъда премиерът заяви, че утре партиите могат да си направят правителство за 15 дни и след това да подадат оставка, за да се отиде към предсрочни избори.

„ Да си направят правителство, да затрият какво искат, да актуализират бюджета…. Те обаче носят  отговорност за това. След това  отиваме на предсрочни избори, ще се завърти рулетката отново.  Що е това е нахалство да се приемат закони, а да не правят правителство.  Това е безотговорност”, каза Борисов.