"Вашият избор като отличен офицер и дипломат заслужава поздравление. Имаме всички аргументи да направим едно правилно, нормално, демократично предаване на управлението. Искам да отбележа, че дотук се стигна, след като нашето правителство изкара пълен управленски мандат и ако политическите партии в Народното събрание имаха вашите кураж и смелост, това можеше да е правителство в редовен парламент с огромно мнозинство и да вървим напред. Това не се направи и считам, че не бе правилно". Така бившият министър-председател Бойко Борисов посрещна в Министерски съвет Стефан Янев и служебните министри. 

"Надяваме се ние, като опозиция, и вие, като управляващи, да работим за благото на хората, демокрацията, честните избори, да не допуснете с машинното гласуване това, от което се опасяват хората", призова още Борисов. 

Той пожела успех на служебния кабинет. 

"Това е трети или четвърти път, в който сдавам властта. Много е трудно. Сега можем да си говорим и за кризата и за пандемията и как намираме пари, така че на ваше разположение сме, ако ви трябваме", каза още той. 

"Ще се опитаме да работим честно, почтено и в интерес на българските граждани. Надявам се да се получи реална приемственост в краткия живот на съществуване на служебния живот. Да бъдем в състояние да изпълним най-важната и основна задача – организирането на изборите без особени сътресения и да поддържаме жизненоважните функции на държавата“, каза от своя страна служебният премиер Стефан Янев.

Служебните министри положиха клетва, Стефан Янев набеляза приоритетитеКабинетът, който назначавам днес, има амбицията да бъде кабинет на демократичното единодействие, каза президентът