Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов бе в поморийското село Бата, където се срещна с местни хора и с кмета Георги Георгиев, който бе задържан на 8 юли при полицейска акция по сигнали за купуване на гласове точно преди изборите. В Бата Борисов бе придружен от бившите си министри Младен Маринов, Кирил Ананиев и проф. Костадин Ангелов.

"Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков? Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни, след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може повече, ние ще се оправим. Корнелия казала, че щяла да участва, тя и сега си има министри, те не ме интересуват, тях съм ги бил, бил, бил, колкото пъти - толкова. Но тоя, дето се представя за демократ, той щял да прави реформата. Не ви ли е жал бе, семейства имат", каза Борисов, предаде 24 часа.

"Щял да се саморазправя с мен тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш, това ще ти кажа", обърна се Борисов към Бойко Рашков и заплахите, които служебният вътрешен министър отправи към него от парламентарната трибуна.

Местните хора се оплакаха на Борисов, че е бил задържан и мъж, у който бил намерен списък с имена за сватба.

"Те купуваха като бесни, правиха им коридори, да правят каквото искат да правят. Това са тези демократите", възмути се Борисов.

"Искам с кредитния рейтинг на "Фич" да има кажа, че те не могат да четат или не знаят английски. Дай, Кире, да го прочета тук", обърна се Борисов към Кирил Ананиев.

Бившият финансов министър обясни по-обстойно за доклада на кредитната институция.

"Вече има държави с по 70% ваксинирани, и пишат - увеличава някои от рисковете, свързани с пандемията. Провалиха кампанията, хвърлят ваксини в канала, българите не се ваксинират, когато дойдат октомври-ноември, икономическият растеж ще тръгне надолу, защото всички ще са болни. Ние всеки ден говорим, но файда йок. България все още не е представила своя национален план, само чегъртат, който бяхме приготвили, те на инат не го взеха, той беше на масата. Докато правят на инат и се занимават с нас, хората им казаха, че ще има забавяне на първите траншове и ще засегне растежа през 2022 г. Всички популисти обясняват как ще вдигат пенсии, но не обясняват откъде ще вземат парите. Неваксинирането и неусвояването на средствата, сега ще върви надолу, досега вървеше нагоре", каза още Бойко Борисов, четейки доклада на "Фич".

"Досега с правителството на Борисов, имаше прогнозируемост и фискална стабилност. Считат, че другите, освен нас, ще проявят благоразумие и аз се надявам и няма да разсипят държавата. Тези хора по възпитан начин го казват, нашите взимат само отбрани пасажи, да изглежда, че са на правили нещо, но те са направили нищо. Ние давахме по 50 лв. на пенсионерите, но първото тримесечие се вдигна рекордно БВП", завърши лидерът на ГЕРБ по темата с доклада на рейтинговата агенция.

Кметът на Бата Георги Георгиев пък се оплака, че полицаите са направили къщата му "дармадан" и вече втора седмица не може да я оправи: "Два часа броиха 1500 лв. и ги снимаха, отпред, отзад снимаха, за да имат време да дойдат журналистите. Щрак, сложиха ми белезниците, и тогава хоп! - битивито бяха на входната врата. Полицаите казаха, че такива са инструкциите". И допълни: "Вкараха ме в ареста, пред районното в Поморие ми свалиха белезниците. На другия ден отвориха вратата в 9 часа и викат - свободен си".

"Новата съдебна реформа е това!", прекъсна го Борисов.

"Христо, това ви е демокрацията. Моят дядо така са го извели, утрепали са го с тояги. Аз затова си изпускам нервите срещу Рашков, тоя червен сатрап. И на другия ден писали "Червеният вятър го отвя". Ела ти сам си ме виж, ела се разправи с мене, вземи си още двама-трима, да ми кажеш какво съм направил. Че съм имал най-добрата охранителна фирма, хората пишеха, как не ви е срам бе човек. Взехте с измама изборите, ок, как не те е срам, пет мандата кмет, прави църкви, пътища и накрая пускат съобщения. Вижте в Гърция, локдаун, тук - всички на море. Какво ви вадим очите? Има опозиция във всяка държава. Какво ви пречим? С кое? Още продължавайте да махате, ама свършете и работа за народа и както и да криете прессъобщенията, това ще усещате. Кмете, да се надяваме, че съдиите са последното здраво нещо, което е останало. След прокурорите ще подбарат и съдиите. Как може от трибуната на парламента да излезеш и да кажеш, че ще се саморазправиш, вътрешен министър си, а Наско Атанасов става да го целува. Христо Иванов досега колкото пъти се е появил на избори, минимум двойно съм го побеждавал. Вчера държал тон и на Дани Митов, като някакъв, че е победител. Какво искаш? Победих те в твоя район по твоите правила", заяви още Борисов.