"Ние сме за гласуването с машини, разчитайки да е честно и почтено, да няма репресии, но какво се получава. Очевидно има префактуриране на флашките. Близо 16 000 флашки в 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят". Това обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Той посочи, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева. 

Това е чудовищна далавера, която се готвят да направят, каза Борисов. Той попита защо слижебното правителство тегли за пореден път дългове. "За какво ги вземат тези пари?", каза лидерът на ГЕРБ и се обърна към съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов: "Може ли дълг след дълг да теглят, да не ти прави впечатление и да не кажеш една дума?"

Той изрази съмнения за честността на изборите, както и на резултата от вота на 11 ноември. "0,8% ги броиха 3 дни, докато изкарат Слави победител. Мислете как ще оправим цените на тока, на газта, на стоките. Хората в чужбина вече купуват по трета доза ваксина, ние още не сме ваксинирали населението. Голяма беля ни правят социологическите агенции. Бели ни правят.

Показност. Николай Нанков и Аврамова можеше в понеделник след изборите да я ги извикат на разпит. "Хемус" няма да се премести", каза още Борисов.

Зам. председателят на ГЕРБ Томислав Дончев пък определи акциите на МВР за купуване на гласове като репресивни и целенасочени срещу партията. "Знам едно, ако някои започва да мачка, да заплашва, го е страх. Това е рефлексът на слабите", каза Дончев.