Всичко в държавата е оставено на произвола на съдбата и в божите ръце, няма нито мерки срещу коронавируса, нито икономически такива. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

Борисов посочи редица изказвания за коронавируса на президента Румен Радев и здравния министър Стойчо Кацаров, които си противоречат в различните периоди на пандемията.

„Тези хора, които доведоха България до това, искат да си поделим отговорността затова, че когато нямахме ваксини не сме ваксинирали, а когато имат те не правят нищо. Как е възможно да ти поставят ваксина днес и да те пуснат, това е все едно да те пуснат по магистралата да се разхождаш, нямаш никаква защита, даже си по-уязвим“, коментира Борисов.

Той честити на БСП назначението на Янаки Стоилов, като заяви, че след като вече е в Конституционният съд вече няма да се правят „грешки с гражданството на това добро момче“.

„Цялото им действие  цели две неща – потъващият Радев да бъде спасен и да изместят вниманието от любимата партия на Радев и провала и в КС“, каза още той.

Според Борисов, ако се промени конституцията, той подкрепя хора с двойно гражданство да влизат в родната политика.

"Радев бил на парад. Използва парада във военна академия, за да говори срещу мен. Това не е агитация. По каква тарифа вие ще го минете, ще ми е много интересно.  Получаваме привилегия, която не заслужаваме - нито аз, нито Радев", коментира Борисов заявлението на Радев, че Борисов плашил народа срещу ваксините по време на военен празник и възможността да се включват на живо политическите кандидати с цел агитация за изборите. 

"Днес го гледах Радев на паради, музика свири, по мои изчисления бяха 14 минути, по 10 000 лева - 140 000 лева без ДДС. А нашите излъчвания продължават да са платени. За какво му е тогава да прави кампания. Нека всички кандидати да получават по толкова безвъзмездно внимание. Това не е честно. Радев е бил на парад и използва парада във Военна академия, за да говори срещу мен. По каква тарифа вие ще го минете", обърна се той към журналистите.

"Ние показахме само, че срокът на ваксините е удължен. Ние казахме истината. Къде ни е вината за това, че съм казал истината. Те бяха казали да не се ваксинират хората. А ние още август искахме да се придобие имунитет". Така бившият премиер коментира изказването на Кацаров, че ГЕРБ създавали усещане на страх относно ваксините и срока им.

По повод магистрала Хемус, Борисов коментира: Моят интерес е хората от север до 2024 да мога да пътуват по магистрали. Бързали сме да направим това.