„Надявам се да изчегъртаме мъжете от ГЕРБ и да дойдат жените на власт, за да може тези самозабравилите се мъже, които са склонни да тласкат държавата в хаос, да си седят вкъщи и да си готвят те манджите. Извън шегата, неслучайно най-много избиратели гласуват за ГЕРБ от жените”. Това заяви Бойко Борисов, който участва в конференцията на Жени-ГЕРБ. И посочи, че до последния ден няма да излъчат кандидат за президент. 

Във връзка с противоепидемичните мерки срещу COVID-19 форумът се провежда изцяло онлайн.

Той отново критикува президентът Румен Радев.

„БНБ отчита рекорден срив на чуждите инвестиции. Сиреч корупцията при Радев е придобила рекордни размери. Преките чужди инвестиции в страна до юли 2021 г. намаляват с 63,7% спрямо същия период през изминалата година. Чуждестранните компании продават бизнесите на български фирми и се изтеглят от страната. Това е промяната”, заяви той.

„С тези цени на тока, на газта, трябва да забравим за зеленчукопроизводството”, подчерта той.

Борисов каза още, че 240 депутати плюс цялата администрация ходят без маски в парламента и издават заповеди хората да ходят с маски. И после искат Народното събрание да има авторитет.

„Завидях на премиера на Норвегия. Те купиха същата ваксина и днес освобождават народа си от COVID-19. България седмици наред е първа по смъртност, никакви мерки не се вземат. Когато ние бяхме само за един ден първи по смъртност, това беше водеща новина на всички медии. Сега седмици наред сме водещи по смъртност и това вече не е новина”, допълни Борисов.

По време на конференцията бе избран и нов председател на организацията ГЕРБ-Жени. Това е Екатерина Йорданова. Нейната номинация бе подкрепена от общо 840 делегати. Петима се въздържаха, а други пет бяха против.