Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ваксинира срещу COVID-19. Първата доза от препарата му бе поставена преди минути, а това се случи на живо в профила му във Фейсбук. Следващата доза трябва да му бъде поставена на 24 август. Борисов нямаше предпочитания за препарата, а остави медиците да изберат с какво да го ваксинират. И в крайна сметка му сложиха "Модерна".

Той подчерта, че чрез ваксинирането си, което прави публично, агитира останалите българи да се имунизират.

Преди да бъде имунизиран, бившият премиер попълни необходимите документи и информирано съгласие. Той обясни, че има много изградени антитела, след като преболедува коронавируса през октомври. Лекарят го предупреди, че е възможно в следващите часове да вдигне температура и да има болка на мястото на убождането. Посъветва го да не консумира алкохол, сладки и всички алергени, които могат да предизвикат реакция. Физическата активност също не е желателна. 

„Стига с тези нежелани реакции. Нали дойдохме да агитираме хората, ще ги откажеш”, пошегува се Борисов.

Заедно с него днес ваксина ще получат също Томислав Дончев и активисти на партията, за да дадат личен пример. Част от тях предпочетоха препарата на „Пфайзер”, други – на „Модерна”.

Борисов не пропусна да отбележи, че е тяхна заслуга в България в момента да има четири налични ваксини и всеки гражданин да може да избира с коя да се имунизира.