"Партията ни е мила, но държавата е над всичко. Само преди два дни, на 3 март, държавата и народът показаха едно чудовищно ново разделение. То идва от Шипка. Ние като партия спасихме 3 март като национален празник. Вие казахте "Това няма да се случи", аз го потвърдих. Но нашият председател беше освиркан, от ПП-ДБ никой не се появи, сиреч там се появиха проруските и националистическите партии, пролича си разделението по тази ос, а от другата страна на оста останахме ние, ПП-ДБ и ДПС" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред актива на партията, който се събра на Национално съвещание в зала 6 на НДК.

На събитието ръководството на ГЕРБ ще представи коалиционното споразумение за пълен мандат на управление с ПП-ДБ.

"Отивайки на избори трябва да сме наясно, че това разделение ще се разтрои, защото и ние като евроатлантическа коалиция ще сме разбити помежду си, а по отделно ще бъдем много по-слаби в битката за геополитическата ориентация на България. Може би и за това още ме държите като председател на партията, защото сте ми вярвали през годините и винаги съм ви превел по възможно най-добрия начин. И затова по времето на нашето управление България е направила, строила, произвела", каза още Борисов.

"Сега поне за Шенген ще стоим на масата. Ако все пак покажем някаква стабилност на държавата, като минат евроизборите, мисля, че можем да атакуваме по суша да ни приемат. Много назад се върнаха за тези три години, но сега са стъпчици напред", каза Борисов.

До 14,00 часа днес от ГЕРБ ще прати коалиционното споразумение на лидера на ДСБ ген. Атанас Атанасов.

"Подготвихме един проект. Казва се проект на споразумение, за да не поставяме колегите от ПП-ДБ в ултиматум или под натиск. Има няколко дни и съм поел ангажимент днес до 14,00 часа, с Атанасов разговарях, да им го предадем да го разгледат и, ако ме послушате, да дадем още един час на преговарящия екип", каза Борисов.

Очаквайте подробности!